Trei variante, niciuna reuşită pentru asigurarea cărbunelui

 

Unităţile miniere din Valea Jiului nu pot asigura cantitatea necesară de cărbune pentru funcţionarea celor două termocentrale. Din documentele Ministerului Energiei reiese faptul că s-ar fi încercat achiziţionarea unor cantităţi de cărbune din diferite locuri astfel încât să nu existe probleme în perioada de iarnă 2015-2016.

termocentrala-paroseni-794x595

“CEH nu poate asigura întreaga cantitate de cărbune necesară pentru perioada de iarnă 2015-2016 din producţie proprie, motiv pentru care au fost întreprinse măsuri precum încheierea de relaţii comerciale pentru furnizarea de cărbune energetic de la Anina-75.000 tone şi de la Societatea LCC Compania Cărbunelui Reşiţa – 25.000 tone. De asemenea, este în evaluarea şi posibilitatea încheierii unui contract de procesare, urmare a unei propuneri de livrare a 210 MW în bandă – export Polonia, în contrapartidă cu cărbune, la nivelul unei cantităţi de 600.000 tone/an”, se arată în documentele Ministerului Energiei.

Deocamdată niciuna dintre aceste soluţii nu stă în picioare, astfel stocurile de cărbune ale societăţii sunt asigurate doar de unităţile miniere din Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’19661′]

 



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »