LIDERUL UDMR HUNEDOARA INFORMEAZĂ UE CĂ ÎN ROMÂNIA SE ÎNREGISTREAZĂ EVOLUȚII CARE DUC LA DETERIORAREA ÎNCREDERII ÎNTRE MAJORITATE ȘI MINORITATE

Deputatul european Iuliu Winkler (președinte al UDMR Filiala Hunedoara) le-a comunicat membrilor Adunării Politice a Partidului Popular European (PPE), care s-a desfășurat la Bruxelles, faptul că în ultima perioadă în România s-au înregistrat evoluții care duc la deteriorarea încrederii între majoritatea românească și minoritatea maghiară.

interju-Maszol-800x533

Winkler a afirmat că, din punct de vedere al relațiilor interetnice, în România, „atmosfera este proastă” de o bună perioadă de timp, iar incidentul regretabil de la Târgu Secuiesc, din 1 decembrie, Ziua Națională a României, este folosit într-un mod extrem de periculos pentru a „stigmatiza întreaga comunitate maghiară”. Deputatul european a mai spus că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș cărora le-a transmis îngrijorările comunității maghiare din România. Iuliu Winkler  a mai anunțat că aceste îngrijorări i-au fost comunicate, prin intermediul unei scrisori, și președintelui PPE, Joseph Daul.

În cadrul Adunării Politice a PPE, deputatul european al UDMR s-a mai referit la evenimentul tragic de la Clubul Colectiv din București, soldat cu 60 de morți și zeci de răniți, care a dus la demisia cabinetului social-democrat al premierului Victor Ponta și instalarea guvernului tehnocrat condus de fostul comisar european Dacian Cioloș. În context, Winkler a afirmat că în România se manifestă o respingere generală a clasei politice, fenomen care, în opinia sa, trebuie tratat cu maximă seriozitate. El a mai spus că PPE va avea un rol însemnat în reconstrucția încrederii cetățenilor în politică atât în România, cât și în toate statele membre ale UE.

[slideshow_deploy id=’13837′]