Titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Petroşani, conferit medicului Petronela Şodolescu

Reputatului medic Petronela Şodolescu i-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Petroșani.Acordarea acestei distincţii a fost aprobată încă din luna septembrie, în plenul Consiliului Local Municipal Petroşani, însă distincţia i-a fost conferită abia acum, în cadru oficial şi, totodată, festiv.

sodolescu

Petronela Șodolescu s-a născut în comuna Vinga din județul Arad. Este absolventă a Facultății de Medicină din Timișoara, iar din anul 1977 este medic la Spitalul de Urgență din Petroșani, unitate medicală căreia i-a rămas fidelă până în prezent. A parcurs, de-a lungul timpului, toate etapele unei cariere de succes, de la medic secundar până la manager al Spitalului de Urgență din Petroșani.

Dr. Petronela Șodolescu a devenit unul dintre cei mai apreciați medici ai Spitalului de Urgență din Petroșani, activitatea sa în domeniul nefrologiei, cu competențe în dializa cronică, dar și în domeniul ATI fiind recunoscute în cadrul unității medicale de la Petroșani. De numele său se leagă și deschiderea la Petroșani a unei unități medicale extrem de importante (Clinica de nefrologie), dar și etape importante din modernizarea unor secții ale Spitalului de Urgență. Ani de-a rândul, dr. Petronela Șodolescu a îndeplinit și o serie de responsabilități în administrația locală, în calitate de consilier local al municipiului Petroșani sau de consilier județean.

 

[slideshow_deploy id=’22083′]



« (Știre anterioară)