2015 – cel mai bun an din istoria Apa Serv

Eforturile conjugate ale angajaţilor şi conducerii SC ApaServ Valea Jiului, care au demonstrat că, în echipă, lucrurile se pot face mai bine şi mai uşor, au transformat anul 2015 în cel mai bun din istoria operatorului regional de apă şi canalizare din Valea Jiului.

avram

Directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, a  făcut, joi, bilanţul acestui an pe care îl consideră cel mai bun din multe puncte de vedere, în care s-a muncit, mult, dar cu rezultate foarte bune. „Operatorul regional de apă şi canalizare din Valea Jiului încheie anul 2015 cu cele mai bune rezultate atât din punct de vedere al realizării programului de investiţii programat, al creşterii calităţii serviciilor, al balanşei economice şi financiare, dar şi al transparenţei şi comunicării cu beneficiarii. Cel mai important lucru este închiderea la termen şi fără corecţii financiare şi cu investiţii majore privind extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare şi canalizare cu apă, dar mai ales cu investiţii în mediu remarcabile a primei etape a proiectului extinderea şi reabilitarea reşelelor de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara. În cadrul acestui proiect, Apa Serv a avut la dispoziţie în ultimii ani un buget de 40 de milioane de euro, o sumă considerabilă care a generat investiţii prin intermediul cărora, pe de o parte, calitatea serviciilor de apă  şi canalizare în localităţile Petroşani, Petrila, Vulcan şi Aninoasa a crescut în mod vizibil, iar pe de altă parte a rezolvat o bună parte din problemele cetăţenilor din aceste localităţi, care nu aveau acces la apă şi canalizare. În acelaşi timp, pentru a acoperi toate investiţiile necesare ar mai fi necesari aproximativ 210 milioane de euro. (…) Suntem primul operator de servicii de acest gen din România care deja a aplicat pentru continuarea programului de investiţii, iar anul 2016 va aduce alte 80 de milioane de euro pentru lucrări de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului, dar şi câteva noi investiţii în extinderea reţelelor în special din zonele rurale”, a declarat Costel Avram, directorul SC ApaServ Valea Jiului SA.

Pe de altă parte, veşti îmbucurătoare sunt şi în ceea ce priveşte recuperarea bunurile sechetrate de ani de zile de Finanţe, dar şi plata datoriilor către furnizorul de apă brută.  “Anul 2015 s-a încheiat pentru prima dată în istoria acestei firme sub auspicii economice favorabile. În acest an am reuşit să recuperăm integral şi bunurile care se aflau de ani buni sub sechestru la Finanţe şi să achităm  cea mai mare parte a datoriilor istorice către Apele Române. Practic, ApaServ Valea Jiului încheie anul 2015 din punct de vedere managerial situându-se printre puţinele societăţi comerciale cu capital integral de stat care nu înregistrează pierderi. Pentru a ajunge la această performanţă a fost nevoie de un efort conjugat al tuturor salariaţilor firmei, a conducerii firmei, dar şi a unei părţi tot mai mari din  populaţiei şi a agenţilor economici, care au înţeles că apa este o necesitate, că trebuie asigurată la parametri corespunzători tuturor beneficiarilor, dar că, în acelaşi timp, costurile acestui serviciu trebuie achitate la termen. Numărul beneficiarilor care înregistrează restanţe la plata facturilor pentru consumul de apă şi serviciile de canalizare a scăzut. Mai mult, ASVJ a reuşit să recupereze şi sume considerabile din datoriile istorice ale celor consideraţi rău-platnici”, a mai spus Costel Avram, directorul ApaServ Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’19869′]



(Următoarea știre) »