Sesizare la poliţie pe numele “generalului” Emil Floruţ făcută de preşedintele CA

Disensiunile dintre directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Emil Floruţ, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al CEH, Aurelian Ghimpău, au ajuns la alt nivel. Ghimpău a sesizat poliţiştii cu privire la unele posibile nereguli din activitatea “generalului” Floruţ.

pizap.com14506244563041

 

Printre cele sesizate organelor de anchetă se regăseşte contractul de pază semnat doar de Emil Floruţ, deplasarea acasă cu autoturismul de serviciu, ori plăţile preferenţiale către firme „prietene”. Aurelian Ghimpău spune că nu a  făcut o plângere scrisă, ci doar a solicitat telefonic verificarea unor aspecte care, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului de Administraţie, nu au putut să-l lase indiferent. “Am sesizat telefonic să verifice nişte aspecte. În calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic, mă doare ce se întâmplă acolo”, spune Ghimpău Aspectele la care acesta face referire sunt legate de atribuirea contractului de pază pentru unităţile miniere plata unor facturi în mod preferenţial, precum şi faptul că pare să confunde autoturismul de serviciu cu maşina personală.

Reamintim că firma care păzește, de la finele începutul lunii noiembrie, unitățile subordonate Diviziei Miniere a fost aleasă  chiar de directorul general al CEH, Emil Floruț şi, după cum spune preşedintele CA al societăţii energetice, Floruţa  semnat singur contractele cu firma în cauză, VISPO.

Al doilea aspect la care face referire sesizarea lui Aurelian Ghimpău este plata masivă a unor facturi către firma de utilaj minier Unio Satu Mare. “Am înţeles că a  făcut o vizită la Satu Mare şi, după ce s-a întors de acolo, a făcut o plată masivă către această societate, fiind probabil foarte impresionat de situaţia societăţii”, argumentează Aurelian Ghimpău. Ghimpău recunoaşte că erau datorii către UNIO Satu Mare, dar spune că, în timp ce Emil Floruţ făcea plăţi consistente către această firmă, se purtau negocieri, aşa încât să poată fi plătiţi parţial toţi furnizorii la care se înregistrează restanţe, cu atât mai mult cu cât pe rolul Tribunalului Hunedoara există şi un proces prin care se cere insolvenţa entităţii energetice tocmai ca urmare a neachitării facturilor restante. Şi, nu în ultimul rand, poliţiştii hunedoreni sunt chemaţi să verifice depalsările în interes personal, cu autoturismul societăţii, effectuate de corporatistul Emil Floruţ.

Pe de altă parte, la ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie, Aurelian Ghimpău i-a solicitat lui Emil Floruţ ca, pentru CA-ul următor, să prezinte mai multe raporate de activitate punctuale ale activităţii sale ca director general al Complexului Energetic Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’17217′]