Un participant la licitaţie, “blochează” drumul spre staţia de sortare a deşeurilor din Petroşani

Un participant la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Hunedoara a cerut Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor anularea comunicării rezultatului procedurii de atribuire a lucrărilor de amenajare a drumului de acces către staţia de sortare şi transfer din Petroşani.

statie1

Iar CNSC a dat câştig de cauză conetstatarului, societatea Industrial Construcţii Gedi S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. Industrial Construcţii Gedi S.R.L./S.C. Procons Invests.R.L., cu sediul în Satul Pauliş – comuna Şoimuş, administrată de omul de afaceri Daniel Ovidiu Draia.

Industrial Construcţii Gedia  formulat contestaţie împotriva rezultatului procedurii, comunicat prin adresa nr. 15361/26.11.2015, emisă de către Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Hunedoara, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire, prin „cerere de ofertă’’ offline, a contractului de achiziţie publică de lucrări având ca obiect

„Modernizarea drumului de acces spre staţia de sortare şi staţia de transfer din Municipiul Petroşani, din cadrul contractului de finanţare nr. 912/04.03.2014, Anexa I.2, poziţia 5 – Construire drumuri de acces, aferent Proiectului «Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara»”, cod CPV 45233140-2 – Lucrări de drumuri (Rev.2), având sursa de finanţare: Program/Proiect: Programul Operaţional Sectorial de Mediu – POS Mediu” şi a solicitat anularea comunicării rezultatului procedurii, transmisă prin adresa nr. 15361/26.11.2015, a raportului procedurii şi a tuturor actelor subsecvente acestuia; dispunerea de măsuri de remediere în sensul obligării autorităţii contractante de a reevalua oferta depusă de contestator în cadrul procedurii de atribuire, cu respectarea întocmai a cerinţelor impuse prin documentaţia de atribuire.

După ce a studiat documentele depuse, CNSC a admis contestaţia şi a obligat Consiliul Judeţean Hunedoara să anuleze raportul procedurii nr. 15317/25.11.2015, în partea care priveşte evaluarea ofertei depuse de către ASOCIEREA S.C. INDUSTRIAL CONSTRUCŢII GEDI

S.R.L./S.C. PROCONS INVEST S.R.L. şi a actelor subsecvente acestuia, inclusiv a comunicării rezultatului procedurii nr. 15361/26.11.2015 şi reevaluarea acesteia conform celor menţionate în cadrul motivării aferente.

“Dispune continuarea procedurii de atribuire în cauză prin aplicarea măsurilor anterior dispuse în termen de 10 (zece) zile de la comunicare”, au mai stabilit oficialii CNSC.