Ministerul Energiei nu se gândeşte la disponibilizări în cazul CEH

Pentru ministrul Energiei, Victor Grigorescu, disponibilizările din minerit şi energie nu reprezintă în acest moment o propritate.

mineri-595x240

Victor Grigorescu a precizat că, în acest moment nu sunt luate în calcul reduceri de personal şi a precizat că altele sunt priorităţile. ”La Hunedoara, nicăieri nu apare chestiunea costurilor salariale sau a locurilor de muncă în niciuna din problemele pentru următoarele luni de zile. Problemele pe care le are Hunedoara sunt într-un alt registru. Cred că prioritățile sunt să oprim degradarea situației companiei care poate duce la închiderea porților, la pierderea tuturor locurilor de muncă. Este estimarea mea, și mi-o asum ca atare, după o zi de lucru. S-ar putea ca estimările ulterioare să arate altceva, însă eu văd în momentul de față că problemele previzibile în următoarele luni de zile se concentrează într-o altă parte. Sigur o să vină vremea pentru analize în toate sectoarele și dincolo de aceste probleme imediate, dar nu cred că în acest moment acesta este aspectul prioritar”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

De precizat că, în acest an, de la CEH ar fi urmat să fie disponibilizate peste 300 de persoane în baza programului de concedieri colective, însă decizia a fost amânată inclusive din cauza lipsei de bani pentru salariile compensatorii.

[slideshow_deploy id=’17636′]