Prinţul Paul de România naşte discuţii la Petroşani

Mai mulţi consilieri locali de la Petroşani vor ca municipalitatea să retragă titlul de cetăţean de onoare al Prinţului Paul de România. Paul de România este pus sub urmărire de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale, alături de alţi inculpaţi, printre care Remus Truică şi Dan Andronic. Consilierii petroşăneni consideră că această distincţie ar trebui să îi fie retrasă Prinţului Paul de România.

paul-637x330

“Rugămintea mea este ca în şedinţa următoare să facem un proiect de hotărâre de retragere a diplomei de Cetăţean de onoare a municipiului Petroşani, aşa-zisului prinţ Paul de România”,  a subliniat consilierul local Costel Postolache.

De cealaltă parte, au existat şi voci care au susţinut că trebuie avută în vedere şi prezumţia de nevinovăţie.

“Eu sunt de acord în principiu cu acest lucru dar nu cred că trebuie să ne grăbim, deocamdată este într-o fază incipientă cercetarea… o să analizăm această problemă”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

“În ceea ce priveşte chestiunea aceasta şi eu sunt de acord că trebuie să mai aşteptăm un pic şi înainte de-a o face pentru prima dată în istorie ar trebui să facem un regulament în baza căruia să retragem titlurile de “Cetăţean de onoare”, să stabilim nişte condiţii”,  a completat Claudiu Cornea, consilier local.

Prinţul Paul de România a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Petroşani, în anul 2012, distincţie acordată de Consiliul Local, iar oficialii au motivat că au apreciat munca sa depusă pentru România şi pentru patrimoniul nostru naţional.

[slideshow_deploy id=’17454′]



« (Știre anterioară)