MINERITUL SE DESPRINDE DE ENERGIE

Divizarea CEH, finalizată în luna februarie a anului 2016. Din documentele Ministerului Energiei reiese că se lucrează la divizarea Complexului Energetic Hunedoara, în acest moment lucrându-se la inventarierea activelor.

DSCF22511-820x300

“AGA CEH a aprobat în data de 28.08.2015 declanşarea divizării societăţii prin desprinderea şi transmiterea unei părţi din patrimoniu, corespunzător activităţii miniere, către o societate nou înfiinţată, în schimbul repartizării  către acţionarii societăţii divizate de acţiuni la societatea nou înfiinţată. În prezent este în curs de derulare operaţiunea de inventariere şi evaluare a elementelor de activ şi pasiv, întocmirea documentaţiei de divizare. Se estimează că divizarea se va finaliza în jurul datei de 05.02.2016”, se arată în documentele Ministerului Energiei.

Aflat la Petroşani, ministrul Energiei, Victor Grigorescu a precizat că se analizează divizarea complexului Energetic Hunedoara.

Planul de restructurare aprobat de Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic prevede divizarea societăţii. Astfel, vor fi formate două noi societăţi, una care se va ocupa de activitatea minier şi alta de partea energetică. Aşa vor reprezentanţii CEH să salveze locurile de muncă şi să redreseze activitatea societăţii.

“Măsurile luate în vederea redresării activităţii, CE Hunedoara, respectiv activitatea minieră şi activitatea de producere a energiei electrice si termice, în cadrul unor companii separate astfel.     Compania Minieră Petroşani – care să preia activităţile miniere şi activităţile conexe.     Compania Electrocentrale Paroşeni – care să preia activitatea de producere a energiei electrice şi termice din SE Paroşeni şi activitatea de producere a energiei electrice şi termice din cadrul SE Deva”,  se arată într-un răspuns oferit de reprezentanţii CEH.

[slideshow_deploy id=’17636′]