Peste 5 milioane, deszăpezirea drumurilor naţionale din Hunedoara

În judeţul Hunedoara, pentru curăţirea de zăpadă a drumurilor naţionale contractul depăşeşte 5 milioane de lei! Oficialii CNADNR sunt cu ochii pe firmele care au contractele şi care, dacă nu îşi fac treaba, vor fi sancţionate.
Un barbat conduce un utilaj de deszapezire, pe strada Principala din comuna Smeeni, in judetul Buzau, marti, 28 ianuarie 2014. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu si cod galben de ninsori si viscol valabila de miercuri de la ora 06:00 pana joi la ora 10:00 in mai multe judete din tara. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, le-a atras atenția celor implicați în activitatea de deszăpezire că orice abatere de la procedura standard a activităților de intervenție pe timp de iarnă va fi analizată și sancționată în regim de urgență: „Solicit în continuare tuturor celor implicați în acțiunile de deszăpezire mobilizare promptă și eficientă în cazurile speciale provocate de fenomenele meteorologice deosebite, astfel încât traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță. Atrag atenția tuturor celor implicați în activitatea de deszăpezire că orice abatere de la procedura standard a activităților de intervenție pe timp de iarnă va fi analizată și sancționată în regim de urgență”, a declarat Homor. Directorul general al CNADNR a plecat şi în inspecţie, pentru a vedea care este numărul de utilaje aflate în baze, starea acestora, precum și situația stocurilor materialelor antiderapante existente (sare, nisip, clorură de calciu și alte produse chimice cu efecte de degivrare), iar astfel de verificări vor continua.

În judeţul Hunedoara, doar pe porţiunile de drum naţional deszăpezirea înghite peste 5,3 milioane de lei, iar contractul a cărui valabilitate expiră la finele lunii martie este executat de asocierea Eurospeed SRL & Giga Rena SRL.
Foto:Mediafax
[slideshow_deploy id=’20328′]