Regiunea din care facem parte pune beţe în roate proiectelor de agrement

Valea Jiului a rămas fără niciunul dintre cele patru aqualanduri gândite de Consiliul Judeţean Hunedoara şi asta din cauză că face parte dintr-o regiune considerată „dezvoltată”.
646x404
Proiectele ar fi urmat să fie realizate pe fonduri europene, însă regulile finanţării în acest caz prevăd că doar 35% din valoarea totală este suma alocată de al UE pentru proiectele aducătoare de venituri, în timp ce administraţiile publice trebuie să suporte diferenţa.
„Este o asociere între Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Petroşani pentru construcţia unui aqualand. Recunosc că am fost demoralizat când am văzut că suntem consideraţi o zonă, o regiune dezvoltată, deşi  ştim foarte bine că doar două judeţe din această regiune, respectiv Timişul şi Aradul, sunt judeţe dezvoltate, în timp ce noi mai avem un pic de recuperat. Astfel, fiind consideraţi regiune dezvoltată, finanţarea pentru proiectele producătoare de venituri este de 35%, în timp ce cofinanţarea noastră ar fi de 65%, ceea ce ar însemna un efort imens pentru noi. Pemtru 2016 îmi propun să revizuim studiul de fezabilitate, astfel încât să reducem cheltuielile, pentru că era un proiect foarte ambiţios, revoluţionar din punct de vedere tehnic. Apoi trebuie să facem o analiză în profunzime a vulnerablităţilor şi apoi apunctelor tari a unui asemenea proiect”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David.  De asemenea, primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, spune că proiectul este benefic, dar cota de finanţare pe care ar trebui să o acopere este imensă.
„Sigur că un aqualand în Petroşani ar fi mai mult decât benefic pentru ce înseamnă turism şi agrement. Discuţia pe care am avut-o cu domnul preşedinte al CJ Huendoara este că partea noastră de cofinanţare este foarte mare. Localitatea nu poate să susţină o astfel de cotă de finanţare, de aceea e nevoie de sprijinul CJ Hunedoara şi ulterior cred că este nevoie şi de un acord de asociere pe exploatarea unui astfel de obiectiv”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.
Foto: adevarul.ro
[slideshow_deploy id=’17636′]


(Următoarea știre) »