Avantajele din Parâng pentru turişti

Valea Jiului are trei staţiuni montane. Acestea au avantaje, dar şi dezavantaje. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David vede Valea Jiului ca pe un tot unitar, cel puţin din punct de vedere turistic.

schi-in-parang

“Ţinta nu este dezvoltarea domeniului schiabil Parâng sau Straja, ci dezvoltarea domeniului schiabil Valea Jiului. Piaţa potenţială la care trebuie să ne raportăm încă nu îi înţelegem dimensiunea şi dinamica industriei turismului e de manieră să ne încurajeze”,  a precizat Adrian David, preşedintele CJH.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, este de părere că staţiunile montane ar trebui să se completeze reciproc şi nu să fie în concurenţă.

“Fiecare staţiune are un avantaj competitiv vizavi de cealaltă. Voineasa are un avantaj competitiv în sensul în care are zăpadă mai mult timp decât celelalte staţiuni, are şi un peisaj mai frumos, este lacul de acumulare. Are însă un mare dezavnatj. E departe de centru, primul oraş fiind Petroşaniul, nu are spaţii de cazare, calea de acces e destul de greoaie. Petroşaniul are potenţial foarte mare, încă stăm într-o fază destul de incipientă în ceea ce înseamnă instalaţii, dar asta din motive obiective. Avem un mare avantaj competitiv prin faptul că oraşul este aproape. Există posibilităţi de petrecere a timpului liber după schi sau pentru cei care nu fac schi şi vin la munte. Avem centru comercial, piscina care poate fi pusă la dispoziţie, săli de sport. Noi nu suntem într-o concurenţă, ci suntem într-o complementaritate”,  a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

[slideshow_deploy id=’20328′]

 



« (Știre anterioară)