Cinci morţi, cinci ani de procese şi niciun vinovat

Cinci oameni au murit în explozia de la Mina Uricani din anul 2011. Nu mai puţin de 40 de termene au avut loc până acum şi încă nu a fost stabilit vinovatul oficial pentru producerea evenimentului. Dosarul Uricani 2011 se reia astăzi la Judecătoria Petroşani. Un expert tehnic judiciar va fi audiat de instaţa de la Petroşani în dosarul Uricani 2011. Liviu Băcăian este cel care va trebui să depună mărturie în faţa instanţei în privinţa accidentului de muncă de la Mina Uricani din anul 2011 în care au murit cinci electricieni. Audierea acestuia se va face la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

mina-uricani-651x330
“Încuviinţează cererea formulată de reprezentanta parchetului, respectiv proba cu martorul Băcăian Liviu, care va fi citat prin serviciul personal al ITM Hunedoara”, se arată în soluţia instanţei de la Petroşani.

În dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani din 5 februarie 2011, soldat cu moartea a cinci electricieni, au fost trimişi în judecată patru foşti şefi ai Exploatării Miniere. Este vorba despre Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan, acuzaţi de procurori de ucidere din culpă.

[slideshow_deploy id=’24093′]