Magistraţii au amânat pronunţarea în privinţa măsurilor preventive în dosarul Miei Albescu

 Judecătorul de caz de la Tribunalul Bucureşti din dosarul în care Maria (Mia) Albescu, directorul Casei de Cultură din Petroşani şi al Liceului Apollonius din Petroşani, este judecată pentru trafic de influenţă a amânat pronunţarea cu privire la măsurile preventive dispuse în această lucrare penală.
974x4681
 
La termenul din luna decembrie, s-a dispus menţinerea măsurii arestului al domiciliu, cu posibilitatea de a merge la serviciu, în cazul Miei Albescu, respectiv arestul preventiv pentru cel numit „colaboratorul” acesteia, Marisu Valentin Ilaş. Magistraţii au dispus un „termen intermediar la data de 11.01.2016, ora 11:00, sala 239, potrivit art. 207 alin. 6 din Codul de procedură penală, pentru verificarea măsurii arestării preventive a inculpatului ILAŞ MARIUS VALENTIN şi a arestului la domiciliu a inculpatei ALBESCU MARIA, când vor fi citaţi şi li se va asigura asistenţa judiciară obligatorie”. Ilaş a contestat decizia imedoat după anunţarea ei şi, ulterior, în 11 ianuarie a.c., Tribunalul Bucureşti a dispus acordarea unui nou termen, pentru data de 13 ianuarie, care a fost de asemenea amânat pentru data de 20 ianuarie când se va decide cu privire la măsurile preventive.
Reamintim că, alături de Mia Albescu şi Marius Valentin Ilaş, au mai fost trimişi în judecată, în Dosarul 46645/3/2015 Georgescu Dumitru Adrian şi Gyan Amma Boahemmah, toţi fiind judecaţi în dosarul de trafic de influenţă.
[slideshow_deploy id=’13835′]