Reprezentanţii ZMK pun tunurile pe primarul Ilie Păducel

După ce primarul Petrilei, Ilie  Păducel, ar fi afirmat că nu ar fi ştiut despre nemulţumirile ZMK legate de practica neconcurenţială a firmelor de taxi şi că nu ar fi avut în ultimii ani nici măcar o reclamație sau sesizare scrisă, reprezentanţii firmei de transport sunt decişi să-l acţioneze în judecată pe edil, ca reprezentant al administraţiei publice locale.
 pizap.com14532224228831
 
Decizia de depunere a licenţei a fost luată, în principal, din cauza taximetriştilor autorizaţi în număr foarte mare, care circulă, în multe cazuri, ilegal în regim de maxi-taxi şi le fură clienţii din staţii, fără ca organele abilitate să intervină cu adevărat, după cum au reclamat reprezentanţii ZMK.
 
 „Nu ne-am retras în niciun caz pentru că a venit ANAF-ul în control. ANAF-ul vine, pleacă, a mai fost şi altă dată….Am un dosar plin cu adrese trimise chiar şi de Prefectură domnului primar Ilie  Păducel, încă din perioada 2002 – 2005, prin care li se atrăgea atenţia că este un număr mult prea mare de taxiuri autorizate şi să respecte legea, dar nu s-a schimbat nimic. Îl voi acţiona în instanţă pe domnul Păducel – nu pe el ca om, ci instituţia pe care o conduce – şi  poliţia şi le voi cere daune”, a declarat administratorul ZMK, Marga Szabo. Acţiunea împotriva primarului Păducel vine după ce acesta a precizat că nu ar fi ştiut despre aceste nemulţumiri şi că nu a avut în ultimii ani nici măcar o reclamație sau sesizare scrisă din partea ZMK. De precizat că, numai pentru Petrila sunt aprobate aproape peste 90 de autorizaţii de taxi, din care au fost eliberate 74 de autorizaţii. În total, însă, în Valea Jiului – o zonă săracă, plină de asistaţi sociali şi unde şi  mulţi dintre cei ocupaţi lucrează pe salariul minim pe economie – sunt sute de taximetre şi nimeni nu pare să dea faliment! Marga Szabo spune că nu nu vrea să facă spectacol, dar pur şi simplu nu mai poate şi nu mai are putere să lupte. „Îmi asum toate măsurile pe care le vor lua asupra mea cei de la Consiliul Judeţean Hunedoara şi îmi văd în continuare de treabă pe celelalte trasee. Pe Petrila nu va mai merge niciodată ZMK”, a mai precizat sursa citată anterior. De precizat că probleme cu taxiurile sunt şi pe alte trasee, dar nu la nivelul la care sunt pe ruta Petroşani – Petrila, aspectele fiind arhicunoscute şi de oficialii CJ Hunedoara. Între timp, până la rezolvarea situaţiei, taximetriştii din Petrila – o parte chiar dintre cei acuzaţi de practice neconcurenţiale – au suplinit lipsa maxi – taxiurilor, de data aceasta supravegheaţi chiar de poliţiştii locali.
[yop_poll id=”2″]
[slideshow_deploy id=’17452′]