Şanse mult prea mici pentru încă un bloc de locuinţe sociale

Sărmanii se înghesuie la uşile Primăriei Petrosani cu cereri de acordare a unei locuinţe din fondul locative al statului, însă trebuie să aştepte uneori ani de zile ca să poată beneficia de un acoperiş deasupra capului.
 locuinte
 Sunt cazuri grave când într-o locuinţă convieţuiesc chiar şi trei generaţii – bunici, părinţi, copii – însă şanse reale de rezolvare a problemei spaţiilor locative sunt prea puţine în realitate. La ora actuală la Primăria Petroşani sunt depuse peste 400 de cereri pentru atribuirea unei locuinţe, iar numărul lor este în creştetere.
În 2010 administraţia publică din Petroşani a reuşit să dea în folosinţă un bloc de locuinţe sociale, cu cinci scări şi 118 locuinţe, situat pe strada Tudor Vladimirescu, pavilionul D3 din Colonia Petroşani. În total, au fost repartizate 103 garsoniere şi 15 apartamente construite pe scheletul unei foste clădiri ce a aparţinut armatei. Problema s-a rezolvat atunci doar parţial, iar municipalitatea a intenţionat să mai amenajeze, la fel, cel puţin încă un imobil din vehea unitate de vânători de munte. În ciuda demersurilor, însă, proiectul nu a fost, cel puţin deocamdată, finanţat. „Am tot încercat dar, în ciuda demersurilor făcute, nu s-a găsit finanţarea necesară”, a declarat primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
De precizat că, în timp ce Primăria Petroşani are sute de solicitări pentru locuinţe sociale, în municipiu nu există spaţii disponibile nici măcar pentru o zecime din numărul celor care solicită un spaţiu de locuit.
[slideshow_deploy id=’22083′]