Anchetă în cazul fetiţei batjocorită la stabilirea gradului de handicap

 

Cazul minorei de cinci ani şi jumătate, din Petroşani, care avea gradul grav de handicap dar care i-a  fost schimbat pe motiv că are toate membrele, a ajuns în atenţia actualei conduceri a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara.

Am luat legătura cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara şi am cerut să fiu informat cu privire la situaţia aceasta. Înţeleg că s-a schimbat legislaţia, că există acum mai multe criterii de încadrare la handicap. Le-am solicitat să fiu informat, dar până se întruneşte comisia durează, sunt medici etc. Oricum, o să se întrunească de urgenţă şi o să reevalueze dosarul”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David.

„Fetiţa este încadrată din anul 2013 la gradul mediu. Noi trimitem luni o maşină la mătuşa fetiţei, să vedem unde ar putea fi internată minora. Încercăm să o sprijinim, să vedem dacă putem să o internăm la Deva, la Timişoara, să vedem dacă obţinem documente suplimentare de la medici pentru o încadrare la grad grav.(…) Vrem să i se facă nişte investigaţii medicale şi ca urmare a acelor investigaţii să i se elibereze diagnosticele corecte, dacă fetiţa e mai bolnavă”, a precizat Loredana Popa-Haida, director adjunct interimar DGASPC Hunedoara. Mătuşa micuţei, Olguţa Ileana Mureşan, a cerut exact acest lucru, ca micuţa să fie internată şi evaluată medical de o comisie de medici, alta decât cea din Hunedoara.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]