Galerie foto. Defilare cu torţe de Ziua Unirii

Municipiul Vulcan s-a animat, aseară, când toţi cei prezenţi au participat la manifestările organizate de municipalitate cu ocazia împlinirii a 157 de ani de la Mica Unire. La fel ca în fiecare an, pe bulevardul din localitate a avut loc o defilare cu torţe. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, se declară emoţionat într-o zi cu o asemenea încărcătură istorică pentru toţi românii.

IMAG1949

“Este o zi deosebită pentru Moldova şi Ţara Românească, pentru unitatea care a făcut-o Alexandru Ioan Cuza şi astăzi am dorit să punem un film care să demonstreze tot o unitate între cetăţeni, filmul Pintea.mă încearcă emoţii foarte mari pentru că îmi aduc aminte de vitejia ostaşilor români care a fost pe timpurişi mă întrebam dacă tinerii de aci ar fugi precum moroşenii dacă cineva i-ar chema la luptă? E un semn de întrebare”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Responsabilitate. Asta îşi doreşte cu această ocazie viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merişanu.

IMAG1932“24 ianuarie este o zi importantă pentru români, este ziua unirii dintre Moldova şi Muntenia, o zi care ar trebui să ne facă pe noi românii mai responsabili, să înţelegem că înaintaşii noştri care au dorit unirea au dorit ceea ce este bine pentru toată lumea şi cred că după atâţia ani ar trebui ca şi noi să fim mai uniţi ca niciodată şi probabil lucrurile vor merge mai bine”,  a subliniat Cristian Merişanu.

De ani de zile se doreşte unirea Basarabiei cu România, iar această reuniune încă nu s-a înfăptuit. Gheorghe Ile spune că a primit o scrisoare de la un român din Republica Moldova care l-a emoţionat.

“Am primit o scrisoare de la cineva de peste Prut şi m-a emoţionat. Acel om cere României care este mama sa să îşi aducă neamurile în ea”,  a conchis Gheorghe Ile.

IMAG1936

IMAG1939

IMAG1940

IMAG1944

IMAG1948

FOTO: Monika BACIU

[slideshow_deploy id=’17448′]