Acuzaţii grave: Bere şi șampanie contra semnături pentru sindicatul de la Livezeni!

Mii de sticle de bere şi de şampanie au fost achiziţionate, dintr-un foc, de liderul minerilor de la Livezeni, Adrian Jurca. Momentul cumpărării alcoolului în cantităţi impresionante este în preajma zilei de Sfântul Nicolae şi a Sfintei Varvara. Coincidenţă sau nu, însă, exact în ziua în care şampania şi berea ajungeau de la Onix la Sindicatul Noroc Bun Departamentul Livezeni câteva sute de mineri decideau în acte, la chemarea lui Jurca din câte se spune, să părăsească Sindicatul Muntele în favoarea structurii păstorite de liderul Adrian Jurca.
jurca_sampanii
 
 
E drept, conform facturilor, marfa figurează ca şi „marfă cu ocazia Sf. Varvara”. Problematica ar fi, însă, şi mai gravă, dezvăluie preşedintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica, şi, de fapt, oamenii ar fi semnat tabele pentru primirea sticlelor de şampanie şi de bere. Același tabel ar fi folosit, însă, pentru transferul minerilor de la „Muntele” la „Noroc Bun”, după ce liderul de la Livezeni, Adrian Jurca, a  fost exclus din structura reprezentativă. „În 02.12.2013, Jurca primește de la Hotelul Onix, păstorit de nimeni altul decât Drăgoi Nicolae (n.r. fost director în cadrul Complexului Energetic Hunedoara) omul de casa al familiei Resmeriță, 390 sticle de șampanie si 3720 sticle bere Bucegi!
Tot în 2 decembrie 2013, cheamă la sediul de la Livezeni 320 de salariați, care semnează un tabel pentru primirea șampaniei si a berii. Tabelul este apoi folosit pentru transferul celor 320 de salariați la Sindicatul Noroc Bun pentru ca de la Muntele a fost exclus!
Unde s-au dus 70 sticle de şampanie si câteva sute de sticle de bere el știe! Grav este ca si poliția închide ochii la faptele lui, care sunt evidente, grav este ca prin voi cei de la Livezeni el încă face la fel”, scrie Petre Nica pe Facebook.
Nu este prima acuzaţie gravă care I se aduce, în spaţiul public, lui Adrian Jurca de către foştii săi colegi de la Sindicatul Muntele. În urmă cu aproximativ două săptămâni, Liderul Sindicatului  „Muntele”, Petre Nica, îl acuză pe fostul său coleg de sindicat, Adrian Jurca, actualmente lider al Sindicatului „Noroc Bun” Departamentul Livezeni, că făcut consumaţie la Hotelul Onix al minerilor de zeci de mii de lei şi nu şi-a mai achitat facturile.
Pe de altă parte, liderul de la Livezeni, Adrian Jurca, a precizat că:Nica Petre nu are ce acuzații să-mi aducă. Dacă organizarea unor mese festive pentru cei care muncesc în subteran, reprezintă o problemă în mintea lui Nica Petre, atunci este clar că omul ăsta nu mai are nimic cu realitatea. Organele statului își fac datoria, cu atenție în fiecare caz în parte. Nu mai comentez declarațiile unui individ care, în opinia mea, este, nu rupt de realitate, este chiar aiuritor în tot ce face. Am preocupări mult mai importante legate de procesul în care încercăm să convingem statul român să nu abandoneze minele ca pe niște hale industriale și să aplice Legea Minelor în sensul unui Program de Încetare a Activității, care să prevadă plăți compensatorii, reconversie profesională și închiderea pe un program de 8 ani, așa cum este în cazul SNIMVJ. Legat de Nica Petre, în max 30 zile, angajații CEH vor afla din surse autorizate cine a prăduit CEH prin delegații, mașini, prime, chirii etc”.
[slideshow_deploy id=’17330′]