Transportul ecologic din Valea Jiului aşteaptă deschiderea liniei de finanţare

Toate amănuntele au fost stabilite pentru viitoarea linie de transport ecologică, pentru care a fost aprobat şi studiul de fezabilitate. Ca proiectul să fie implementat, mai este nevoie, însă, de deschiderea liniei de finanţare.
pizap.com14538153985821
 
Transportul ecologic din Valea Jiului, numit generic „Green Line” aşteaptă ca Uniunea Europeană să dea drumul la liniile de finanţare a acestor proiecte, aflate actualmente în consultare. Oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara au precizat că au fost puse la punct toate amănuntele legate de acest tip de transport. „A fost făcut studiul de fezabilitate. Avem locaţiile stabilite inclusiv în ceea ce priveşte zona de garare, staţiile de alimentare sau poziţia staţiilor. Aşteptăm să avem liniile de finanţare”, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
De precizat că în Valea Jiului se prevede amenajarea unei singure linii de transport ecologic, între Uricani şi Petrila, iar un alt traseu va fi construit între Hunedoara şi Deva, Green Line în Valea Jiului şi Green Line Deva-Hunedoara).  Încă din toamna anului 2014, preşedintele în exerciţiu de la acea vreme al CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a semnat parteneriatele cu comunităţile locale pentru viitoarele Green Line-uri. Între timp, reprezentanţii CJ Hunedoara au  organizat întâlniri atât cu consultantul proiectului, cât şi  cu primarii şi reprezentanţii municipalităţilor din Deva, Hunedoara, Petrila, Petrosani, Vulcan, Aninoasa, Lupeni şi Uricani, în care au fost prezentate şi analizate variantele de traseu, tipul mijloacelor de transport eligibile, sistemul propus pentru eliberarea biletelor/cardurilor de călătorie, sistemul de informare a călătorilor, supravegherea şi monitorizarea transportului, cuprinse în studiile de fezabilitate. În urma acestor discuţii s-a  luat decizia ca, pentru Valea Jiului să funcţioneze o singură linie „verde” între Petrila şi Uricani, cu depoul la Vulcan, la care să fie conectaţi şi călătorii din Aninoasa.
[slideshow_deploy id=’27126′]