Ce investiții prevede bugetul municipiului Petroșani?

 

Bugetul municipiului Petroşani pentru anul 2016 a fost aprobat în cadrul şedinţei de Consiliu Local. Toți consilierii au votat pentru aprobarea proiectului, înmsă a existat un singur amendament care prevede alocarea sumei de 10.000 de lei pentru realizarea unui centru de protecție civilă la Spitalul de Urgență din Petroșani.

IMAG1241

„Bugetul pare mai mic decât anul trecut, dar pe parcursul anului se mai primesc bani, ba de la Guvern, ba de la fonduri europene şi aceştia vor intra tot în acest buget. Care atare, bugetul va mai creşte. Bugetul pe anul acesta are o mare componentă alocată investiţiilor, mă refer la investiţiile mari, cum ar fi gazul metan din Colonie, asfaltarea străzilor din Colonie, şoseaua de centură, introducerea gazului metan în şcoli, anveloparea şcolilor şi liceelor din municipiul nostru şi componenta ce ţine de reparaţii drumuri – altele decât cele din Colonie. Un alt segment important al bugetului este alocat laturii sociale. Pot să vă spun că la bugetul pentru asistenţa socială există o creştere de aproximativ 30% faţă de anul precedent”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Exsita capitole unde veniturile s-au redus, dar nu semnificativ.

“ Fireşte, există şi capitole unde s-au redus alocările faţă de anul precedent, cum ar fi capitolul ce prevede reparaţiile generale, sau cultura. Cheltuielile generale vor fi stăpânite ca şi în anii anteriori, pot să spun fără să greşesc că niciodată de când sunt primar n-a existat deficit la bugetul local la final de exerciţiu bugetar anual, iar anul trecut am reuşit chiar să rămânem cu 37 de miliarde lei, bani care ne vor ajuta la investiţiile din acest an”, a mai subliniat edilul.

Proiectele de hotărâre de la Petroșani au fost votate în unanimitate de către consilierii locali.

FOTO: Monika BACIU

[slideshow_deploy id=’17454′]



« (Știre anterioară)