Cinematograful Victoria, obiect de dispută între Primăria Petroşani şi Siminel Iordache

 

Reprezentanţii Primăriei Petroşani se întâlnesc, din nou, la bară cu omul de afaceri Siminel Iordache, care îşi cere înapoi banii investiţi în reabilitarea Cinematografului „Victoria”. La termenul trecut, instanţa a numit un expert în cauză.

victoria-660x330

Omul de afaceri Siminel Iordache, patronul Keops Serv SRL Petroşani, îşi cere înapoi banii investiţi în reabilitarea fostului cinematograf „Victoria” din Petroşani, pe perioada în care acesta s-a aflat în administrarea lui. La termenul trecut, magistraţii Tribunalului Hunedoara, acolo unde se află pe rol dosarul, au numit un expert care să întocmească raportul de expertiză, care se stabilească valoarea sumei ce trebuie rambursate în baza situaţiei de lucrări, iar reprezentanţii Primăriei se întâlnesc din  nou cu Iordache la bară în data de 11 februarie.

Clădirea cinematografului, situată într-o zonă centrală a municipiului Petroşani, aproape de sediul administraţiei publice locale, se află într-o avansată stare de degradare după ce a fost abandonată ani de zile. În 2009, imobilul a trecut din proprietatea privată a statului şi administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „RomâniaFilm” în domeniul public al municipiului Petroşani şi administrarea CL Petroşani. Doi ani mai târziu, însă, omul de afaceri Siminel Iordache a luat în concesiune prin licitaţie publică fostul Cinematograf Victoria pentru a-i reda funcţionalitatea. Pe lângă obligativitatea de a-i păstra obiectul de activitate timp de 5 ani, investitorul anunţa că vrea să deschidă şi o sală de bowling  cu două piste, o sală de jocuri, o casă de pariuri sportive şi un fast food. Locaţia a fost curăţată, atât în exterior, cât şi în interior, iar apoi municipalitatea a decis să ia înapoi clădirea pentru a putea finanţa proiectul din fonduri europene.

Acum, edilii au anunţat că lucrările de reabilitare și modernizare a Cinematografului Victoria din municipiul Petroșani vor începe în cel mai scurt timp, fiind deja semnat contractul pentru proiectare și execuție.

„Am primit un fax de la Compania Națională de Investiții prin care suntem anunțați că între achizitorul CNI SA și antreprenorul SC Masa Adrigela și Archi Studio s-a semnat contractul de achiziție publică numărul 24/03.02.2016 privind realizarea lucrărilor de proiectare și execuție la obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea Cinematografului Victoria din municipiul Petroșani”. Am intrat în linie dreaptă cu această investiție”, a precizat recent primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi. Pentru a reabilita cinematograful, Primăria Petroșani a semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării Regionale, în luna februarie a anului 2014, iar Consiliul Local Petroșani a aprobat participarea în cadrul subprogramului „Săli de cinema”, derulat de CNI.

Pentru readucerea în circuitul cinefil a cinematografului din zona centrală a municipiului Petroșani, administrația locală a fost nevoită să majoreze cofinanțarea proiectului derulat prin CNI, de la 230 de mii la 346.518 mii lei, cu tot cu TVA. Potrivit reprezentanților municipalității, cofinanțarea asigurată de administrația locală a fost majorată la cererea Companiei Naționale de Investiții. Asta pentru că, în urma verificărilor documentațiilor întocmite de proiectant a fost nevoie de anumite modificări în Devziul General, ceea ce a condus la creșterea costurilor.

De precizat că Cinematograful Victoria din Petroşani nu mai funcționează din anii 90.

[slideshow_deploy id=’24093′]

 



« (Știre anterioară)