Dosarul accidentului de la Mina Uricani, în faza audierilor

 

Procesul privind  tragicul accident de muncă de la Mina Uricani, în care şi-au pierdut viaţa cinci electricieni, continuă cu audierea martorilor.

616

Până acum au fost chemaţi în faţa instanţei specialişti ai INSEMEX, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara – implicaţi în cercetarea evenimentului din 5 februarie 2011 sau în realizarea expertizei tehnice de specialitate, dar şi alte persoane, inclusiv angajaţi ai Minei Uricani, care pot face lumină în acest dosar extrem de complex.

Reamintim că în dosarul accidentului de muncă de la Mina Uricani, din data de 5 februarie 2011 – soldat cu moartea a cinci electricieni – au fost trimişi în judecată patru foşti şefi ai Exploatării Miniere. Este vorba despre  Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan, acuzaţi de procurori de ucidere din culpă. Dosarul a ajuns pe rolul instanţei de la Petroşani în data de 20 martie 2012, şi se află încă în faza probatoriului propus de părţi. De asemena, în cauză a fost dispusă şi efectuarea unei noi expertize, inclusiv în domeniul electromecanic maşini şi echipamente miniere.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]