Modificări de regulament pentru Piaţa Centrală Petroşani

 

Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Administraţiei Pieţelor din Muncipiul Petroşani ar putea fi modificat, după ce mai mulţi comercianţi s-au plâns că actualele prevederi le limitează aprovizionarea cu mărfuri perisabile.

09_big

Un consilier local este cel care a propus modificarea regulamentului sau, mai precis, completarea unui articol din acest document pe baza căruia funcţionează pieţele din municipiul Petroşani. Potrivit consilieurlui local Viorel Pascu, „Regulamentul de organizare şi funcţionare al Serviciului Public Administraţia Pieţelor din Municipiul Petroşani, stabileşte reguli clare pentru  desfăşurarea în condiţii civilizate,  de igienă şi sănătate publică şi de protecţie a cetăţenilor Municipiului Petroşani. Articolul nr. 31( 1 )- Sectiunea 8 din acest Regulament, prezintă orarul stabilit pentru aprovizionarea  şi accesul auto în piaţă.  În stabilirea acestui orar însă, nu s-a luat în calcul modul de aprovizionare şi accesul auto în pieţe a alimentelor (perisabile sau congelate ), care vin din afara Văii Jiului, sau din alte judeţe”.

Din aceste considerente, alesul local propune ca, excepţie de la acest orar de aprovizionare, să facă transportul auto cu alimente perisabile sau congelate, care vin din afara Văii Jiului, sau din alte judeţe şi care prezintă dovadă în acest sens.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, spune că proiectul propus de Viorel Pascu va fi luat în discuţie la următoarea şedinţă de consiliu local, însă trebuie consultat şi şeful Pieţelor din municipiu, care să îşi spună punctual de vedere. „Proiectul o să intre, probabil, în viitoarea şedinţă de consiliu, dar trebuie şi punctual de vedere al şefului Pieţei. Trebuie făcut, însă, un program de aprovizionare al magazinelor, pentru că poate intra oricine, oricând cu maşina pe spaţiul pietonal şi asta nu este doar la noi, ci peste tot”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.

[slideshow_deploy id=’22083′]