Deputatul Cristian Resmeriță vede în reducerile cu 15 % la salariile conducătorilor CEH, un pas spre normalitate

resmeritaPrintre măsurile de redresare economică a Complexului Energetic Hunedoara adoptate de către administratorii speciali ai companiei aflate în insovență, se numără decizia adoptată la finele săptămânii trecute, privind reducerea veniturilor salariale pentru personalul din toate eșaloanele de conducere cu un procent de 15%.

Veniturile mari, în totală neconcordanță cu evoluția economică a companiei, de care au beneficiat șefii din CEH au constituit, nu o dată, un subiect criticat atât de mineri, de ceilalți salariați ai CEH, dar și de reprezentanți ai clasei politice din Valea Jiului. În urmă cu un an, deputatul PSD Cristian Resmeriță atrăgea atenția asupra veniturilor fabuloase încasate de directorii care au condus CEH  și de membrii Consiliului de Administrație , arătând că veniturile directorilor au ajuns la cota incredibilă de aproape 40.000 lei pe luna, în timp ce membrii Consiliului de Administratie au ajuns să încaseze chiar şi 31.800 lei pe lună, sume la care s-au adăugat și diverse bonificaţii . Toate acestea, explica la vremea respectivă deputatul de Valea Jiului, în condițiile în care, datorită problemelor financiare ale CEH, minerii se plângeau zi de zi de lipsa celor mai elementare materiale necesare desfășurării activității de producție.

Nu de puține ori, între revendicările minerilor cu ocazia diverselor proteste sau la întâlnirile cu diverși factori responsabili de la nivel politic și administrativ al statului, aceștia au cerut, în mod imperios, reducerea veniturilor pentru șefi, plafonarea acestora în jurul sumei de maxim 5.000 lei (cât este nivelul salarial al unui ministru sau a unui deputat) şi orientarea economiilor astfel obținute spre salariazarea corespunzătoare a personalului direct productiv, precum și pentru crearea condiţiilor necesare pentru creşterea producţiei.

În urma intervenţiei ministrului Energiei, Victor Grigorescu au fost luate măsuri pentru reducerea salariilor celor din eşaloanele de conducere cu 15%, măsura urmând a intra în vigoare cu această lună.

”Am luat la cunoştinţă faptul că s-a făcut un prim pas spre normalitate şi a început reducerea veniturilor celor din conducerea Complexului Energetic Hunedoara cu 15%. Salut pe această cale măsurile luate de domnul ministru  Victor Grigorescu. Consider că este un început, dar este necesar ca aceste venituri să scadă și mai mult. Consider, de asemenea, că aceste măsuri de reducere a veniturilor pentru cadrele de conducere, trebuie coroborate cu măsuri de reducere a tuturor cheltuielilor suplimentare iar aceste economii, realizate în acest mod, trebuiesc orientate spre veniturile minerilor şi spre cele ale persoanelor direct productive,  precum şi spre investiţii eficiente care să ducă la creşterea producţiei, la reducerea costurilor de producţie şi, astfel, să putem vorbi de continuitatea activităţii CEH şi de un viitor pentru minerit în Valea Jiului”, a declarat Cristian Resmeriță.

[slideshow_deploy id=’17217′]