Diana Silvana Petculescu – surpriza plăcută din Valea Jiului la Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade”

 

La Căciulata, în perioada 5 – 14 februarie 2016 a avut loc cea de a V-a ediție a  Concursului Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade” destinat copiilor de până la 17 ani. Întrucât, la 20 ianuarie, la vârsta de 80 de ani, Marea Maestră Elisabeta Polihroniade a trecut în veșnicie, aceasta a fost prima ediție „in memoriam” a acestei prestigioase competiții.

Diana 1

La acest important eveniment șahist au participat 150 de jucători de la cele mai importante cluburi de șah din țară. Competiția de șah clasic s-a desfășurat în sistem elvețian pe durata a 9 runde, 90 de minute-timp de gândire / jucător. În paralel, s-au desfășurat și secțiunile de șah rapid, de șah blitz și de dezlegări.

Valea Jiului a fost reprezentată de 8 sportivi, patru  dintre aceștia fiind membri ai Secției de Șah a C. S. Vulcan.

Cele  mai bune rezultate au fost obținut de Diana Silvana Petculescu la categoria „Fete 9 ani” care a câștigat medalia de argint (Locul II, cu 25 puncte din 30 posibile) la concursul de „dezlegări” și medalia de bronz (Locul III, cu 5 puncte din 7 runde) la „șah rapid”.

Diana 2Diana este o șahistă care promite mult în viitor, fapt apreciat și de reprezentanții CSȘ nr. 1 Timișoara a cărei jucătoare a devenit din ianuarie 2016, fiind, astfel,  dublu legitimată la CS Vulcan și la clubul de pe Bega.

Alt rezultat notabil a fost obținut de Eduard Berechet (CS Vulcan) care a ocupat (Locul IV, cu 25 puncte din 30 posibile) la dezlegări – „Băieți 9 ani”, la egalitate cu  ocupantul Locului III, dar departajați la timp.

 

Diana 3

Edi 1