Se caută Procuror General al României

 

Ministerul Justiţiei caută înlocuitor pentru Tiberiu Niţu, fostul Procuror General al României, care şi-a dat demisia, şi a lansat procedura de recrutare a unui nou procuror general.

Tribunal

„Doresc să încurajez procurorii să participe într-un număr cât mai mare la această procedură de selecție în vederea propunerii pentru numirea în cea mai înaltă funcție în Ministerul Public și îi asigur pe toți cei care prin rezultatele lor au dovedit integritate și imparțialitate, precum și un înalt nivel de profesionalism că vor avea șanse egale”, se arată într-un comunicat de presă al ministrului Justiției, Raluca Prună.

Conform dispozițiilor din art. 54. alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se face de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

[slideshow_deploy id=’13837′]