Minorii, probleme cu legea

 

Mai mulţi minori din Petroşani au intrat în anumite cercuri vicioase, iar acum li s-a pus o pată greu de şters. Sunt infractori cercetaţi penal. Deşi au vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, cinci tineri din Petroşani au intrat în vizorul organelor de anchetă, după ce la îndemnul anturajului, au recurs la acţiuni ilegale.

costesti

“Am avut puţine cazuri, cinci cazuri  de minori cercetaţi penal şi majoritatea au fost pentru furt, furt calificat. Cam astea au fost. Nouă ni se cere ancheta socială  şi uneori mai mergem şi la audieri atunci când e o problemă mai gravă”,  a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petroşani.

Partea îngrijorătoare este că o parte dintre aceşti minori cercetaţi penal provin din familii cu un statut social bun. Astfel, toată munca părinţilor este aruncată la gunoi de anturajul în care tinerii se învârt.

“Aceşti minori au în jur de 14-18 ani. E o vârstă fragedă, dar ei mai intră şi în anturaje. Nu sunt singuri şi atunci chiar dacă copilul provine dintr-o familie organizată se întâmplă. Copiii încă sunt copii, au prieteni şi poate prietenii îi duc în locuri care nu ar trebui. Cu familia colaborăm bine, încercăm să îi consiliem, Poliţia îi atenţionează. Nu sunt doar familii dezorganizate. Anturajul contribuie mai mult la comiterea unor fapte de acest gen”, a mai spus sursa citată.

Cei cinci tineri care au fost făptaşii unor infracţiuni s-au ales cu dosar penal.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]