Directorii pensionari ai minerilor – eliminați din sistem

Ortacii vor ca toți șefii care au îndeplinit vârsta de pensionare, în unele cazuri chiar de acum cinci ani, să fie trimiși acasă și în locul lor să fie numiți tineri competenți.

”Ei nu mai au nici un interes ca lucrurile să meargă bine, au lefuri de sute de milioane și stau doar ca să le intre banii. Sunt ingineri mai tineri care se pot ocupa de unitățile miniere dar ei nu au loc de dinozaurii numiți și susținuți politic. Aceștia ar trebui pensionați și ministrul Energiei ar trebui să dea ordinul. Șefii CEH-ului nu o vor face pentru că au alte interese. Cu salariul unui director pensionar poți plăti patru ingineri buni”, a spus unul dintre mineri.

Administratorul special și conducerea CEH au decis să reducă salariile directorilor cu 15 procente, însă acest lucru nu este suficient consideră ortacii. Planul de reducere a cheltuielilor Complexului Energetic Hunedoara prevede și trimiterea personalului TESA din sediul central în concediu de așteptare, urmând să  primească doar 75% din salariu. Complexul Energetic Hunedoara este în insolvență după ce a acumulat datorii de circa 1,6 miliarde de lei.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]