Pronunţare în dosarul conductelor de pe Mărăşeşti

Judecătoria Petroşani a amânat pronunţarea, pentru data de 4 martie, în procesul în care Gerom Real Estate se judecă cu reprezentanţii ApaServ Valea Jiului SA şi ai societăţii Zona D pentru conductele de pe strada Mărăşeşti.

Scandalul de pe strada Mărăşeşti a  început în urmă cu mai bine de doi ani, după ce muncitorii de la Zona D, care au câştigat licitaţia organizată de ApaServ, au ajuns cu lucrarea în zona respectivă. După deschiderea şantierului, aceştia au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele, spun cei de al ApaServ, erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau şi au furat şi o parte a ţevilor.

În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-au depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca proprietarii lor să şi le poată recupera. Totuşi, cei de la Gerom au reclamat faptul că le-au fost afectate interesele şi chiar alimentarea cu apă pentru viitorul centru comercial, solicitând reintroducerea conductelor în pământ, aşa cum au fost găsite. Disensiunile s-au mutat pe rolul Judecătoriei Petroşani, care trebuie să stabilească de ce parte este adevărul.

În acest sens, instanţa a dispus efectuarea unui raport de expertiză tehnică şi chiar efectuarea de noi săpături pentru a aflat câte conducte sunt în cele din urmă şi care este traseul lor.

 

[slideshow_deploy id=’24093′]