CJ HUNEDOARA NU A RENUNȚAT LA FINANȚAREA CLUBURILOR SPORTIVE

După ce au apărut zvonuri pe site-urile de socializare privind retragerea Consiliului Județean Hunedoara din toate structurile sportive și nu le va mai finanța, președintele Adrian David a lămurit această situație. Acesta susține că legislația este incompletă, drept urmare, finanțarea poate atrage proceduri penale asupra celor implicați.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 29 februarie avem trei puncte prevăzute privind retragerea din aceste asocieri cu cluburile sportive. Motivul nu este că nu vrem să le finanțăm, ci faptul că legislația privind finanțarea sportului este incompletă și există riscul va banii pe care noi îi alocăm acestor asociații să fie interpretați ca finanțare ilegală și să declanșeze proceduri inclusiv penale asupra unor funcționari sau sportivi.a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David

Consilierii județeni au în vedere încă de anul trecut schimbarea procedurii prin care Consiliul Județean va finanța aceste asociații sportive din județ.

Dacă ne uităm în lege, vedem că instituțiile statului pot finanța performanța în sport. Din punctul meu de vedere, cea mai bună soluție pentru ca performanța sportivă să fie finanțată în condițiile legii actuale care este incompletă, este concursul de proiecte. Consiliul Județean Hunedoara va finanța în continuare performanța în sport, așa că îi avertizez pe toți cei care dezinformează hunedorenii că nu și-au găsit omul potrivit să o facă.a adăugat președintele CJ Hunedoara.

Astfel, toți cei care au nevoie de finanțare își pot depune proiectele până pe 15 martie 2016, iar lista cu documentele necesare întocmirii acestoa, se găsesc pe site-ul administrației județene. Toateproiectele care vor dispune de finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Județean, vor fi anunțate la finele lunii martie.

 

[slideshow_deploy id=’27126′]