Semnături pentru decontul transportului la şi de la şcoală

 Vor să li se deconteze transportul la şi de la şcoală, aşa că au decis să strângă semnături şi să întocmească un memoriu. Este vorba despre elevii care învaţă la liceele din Petroşani şi fac naveta din celelalte localităţi ale Văii Jiului.
microbuzsprinter313
 
Iniţiativa aparţine lui Sergiu Agachi, reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Petroşani, însă este susţinută şi de restul elevilor din celelalte licee din Petroşani şi chiar de organizaţiile studenţeşti din cadrul Universităţii Petroşani. „În calitate de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administraţie  la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Petroşani, am observat o problemă care trenează de cel puţin 3 ani în Valea Jiului.
Pe lângă faptul că firma de transport nu oferă abonamente elevilor, şi  reducere la tarifele de călătorie este de doar 25% la bilete şi nu de 50%. O persoană care vine de la Uricani la Petroşani, de exemplu, achită în jur de 1,8 milioane de lei pe lună şi banii nu i se decontează. Pentru elevi se decontează aceşti bani doar pe bază de abonamente, nu şi pe bază de bilete, dar operatorul de transport nu face astfel de abonamente”, spune Sergiu Agachi. Campania de strângere de semnături a  fost demarată luni şi se va finaliza marţi, iar memoriul va fi înaintat preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David. În total, problema îi interesează direct pe sute de elevi din Valea Jiului care vin zilnic să înveţe la liceele din Petroşani.
Preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David, salută acest demers, dar pune şi degetul pe rană: operatorul de transport nu face abonamente pentru că nu îi decontează nimeni aceşti bani. „Nu e atribuţia noastră. Este o scăpare, ca să zic aşa, că reglementăm noi transportul interurban. Este o chestiune care trebuie discutată cu firma şi primăriile sunt cele care trebuie să plătească. Această problemă se poate reglementa doar dacă primăriile sunt de acord să subvenţioneze aceste costuri, să găsească o formulă legală. Firma nu face abonamente, pentru că nu primeşte banii de la primării, cel puţin aşa cred eu”, a declarat Adrian David.
Preşedintele CJ Hunedoara spune că, în momentul în care îi va fi remis memoriul, va organiza o întâlnire cu primarii din Valea Jiului, pentrua  găsi o soluţie de rezolvare a acestei probleme.
 [slideshow_deploy id=’17217′]