Curtea Supremă trebuie să stabilească cine judecă dosarul lui Ionuţ Rudeanu

 

Nici Tribunalul Bucureşti şi nici cel din Hunedoara nu vor să judece dosarul în care Ionuţ Andrei Rudeanu este judecat pentru evaziune fiscală. În consecinţă, magistraţii de la Curtea Supremă sunt chemaţi să intervină.

rudeanu

Primii au fost magistraţii de la Tribunalul Bucureşti care şi-au declinat competenţa şi au decis să trimită cauza la Tribunalul Hunedoara. Decizia a fost luată după ce instanţa a  admis excepţia de necompetenţă teritorială invocată de Ionuţ Rudeanu şi de partea responsabilă civilmente, S.C. AXIS CORPORATE SECURITY S.R.L. Deva. A declinat competenţa de judecarea cauzei privind pe inculpaţii Ionuţ Andrei Rudeanu şi Laurenţiu Marius Ciucă, trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în favoarea Tribunalului Hunedoara. Numai că şi Tribunal Hunedoara a decis declinarea competenţei în cazul Rudeanu. „Admite excepţia de necompetenţă teritorială a Tribunalului Hunedoara, invocată din oficiu, şi în consecinţă: Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalului Bucureşti, privind pe inculpaţii: Rudeanu Ioan Andrei şi  Ciucă Laurenţiu Marius”, se arată în dispozitivul sentinţei Tribunalului Hunedoara. Totodată, magistraţii au decis să sesizeze Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionarea conflictului negativ de competenţă ivit între Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Hunedoara. Pronunţată.

În consecinţă, pentru continuarea cercetării judecătoreşti, este nevoie de o soluţie a curţii supreme, care trebuie să se pronunţe în acest caz. La termenul de luni, instanţa ICCJ a respins declaraţia de abţinere formulată de magistratul asistent în dosarul nr. 33456/3/2015/a3.2  şi s-a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 3 martie a.c.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Ioan Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, ar fi înregistrat în contabilitatea firmei sale Axis Corporate Security mai multe facturi fictive provenind de la nouă firme fantomă.

[slideshow_deploy id=’19869′]