Schimb de experienţă între liceeni

Liceenii din municipiul Petroşani vor avea posibilitatea de a vedea cum se desfăşoară cursurile la liceele din localitate. În luna mai, timp de trei zile, fiecare licean din Consiliul Consultativ al Tinerilor va frecventa cursurile celorlalte unităţi de învăţământ. Ideea îi aparţine unei eleve de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroşani care vrea să schimbe percepţia lumii despre liceu.

IMAG2170

“Toată lumea percepe că liceul nostru este slab şi atunci m-am gândit să facem un schimb de experienţă pentru a vedea lumea că nu e aşa de rău”,  a spus Loredana Lupulescu, consilier în cadrul CCT Petroşani.Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi susţine iniţiativa tinerilor.

“Este o iniţiativă foarte bună, am fost de acord cu ea şi în şedinţa de Consiliu s-a şi materializat, iar din luna mai ei vor face acest schimb de experienţă între liceele din Petroşani ceea ce este un lucru foarte bun. Profilele de la licee sunt diferite, iar cei care sunt axaţi pe partea umană vor avea ocazia să meargă să cunoască ceea ce se întâmplă într-un liceu cu profil real sau de meserii şi invers”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

În cadrul şedinţei, tinerii şi-au ales şi noul preşedinte de şedinţă, dar nu înainte de a face propuneri. Cu greu s-a ajuns la un numitor comun în ceea ce-l priveşte pe cel care va conduce şedinţele CCT în următoarele două luni.

FOTO : Monika BACIU

[slideshow_deploy id=’17636′]