Mandatul de consilier judeţean al lui Marin Coltescu a încetat

După ce a plecat din PSD la PNL, Marin Coltescu a rămas fără mandatul de consilier judeţean. Locul sau a fost declarat vacant.
2efc296c71913105e26e22e4ee3616f2

Consilierii judeţeni au luat, astăzi, act de Ordinul Prefectului Judeţului Hunedoara nr.71/2016 prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier judeţean în Consiliul Judeţean Hunedoara exercitat de Marin Coltescu. Mandatul de consilier judeţean a fost declarat vacant.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr.97/2012, a fost validat mandatul de consilier în Consiliul Judeţean Hunedoara al lui Marin Coltescu, ales pe lista Alianţei Politice Uniunea Social Liberală – Partidul Social Democrat – Filiala Judeţului Hunedoara.  Partidul Social Democrat a adus la cunoştinţa Consiliului Judeţean Hunedoara, prin adresa nr.36/2016, că  Marin Coltescu  şi-a prezentat demisia din Partidul Social Democrat. Articolul 9 alin.2 din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, stipulează cazurile în care calitatea de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, unul dintre acestea fiind pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a carei lista a fost ales.  Prin adresa nr.1771/2016, Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara a comunicat Ordinul Prefectului Judeţului Hunedoara nr.71/2016, prin care se constată încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier judeţean în Consiliul Judeţean Hunedoara exercitat de acesra şi se declară vacant mandatul de consilier judeţean în cauză.

[slideshow_deploy id=’20328′]