Directoarea Casei de Cultură Petroşani pusă sub control judiciar

Mia Albescu, directorul Casei de Cultură din Petroşani, a scăpat de arestul la domiciliu. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus înlocuirea acestei măsuri cu cea a controlului judiciar.

mia-albescu1-728x400

Tribunalul Bucureşti a luat în discuţiile măsurile preventive dispuse în cazul directorului Casei de Cultură din Petroşani şi al Liceului Apollonius, Maria (Mia) Albescu şi a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În schimb, colaboratorul acesteia, Valentin Marius Ilaş, rămâne în arest  preventive, a mai dispus aceeaşi instanţă. Mia Albescu are, însă, o serie de obligaţii pe care trebuie să le respecte.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata ALBESCU MARIA trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară şi instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poli?ia mun. Petro?ani, jud. Hunedoara, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată; d) să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; e) să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit presupusa fapta, respectiv o funcţie de conducere în cadrul unei unităţi de învăţământ, public sau privat; f) să nu comunice cu inculpaţii, alţi participanţi la comiterea infracţiunilor ori experţii din prezenta cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. Atrage atenţia inculpatei ALBESCU MARIA că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Supravegherea respectării de către inculpată a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar va fi realizată de Poliţia mun. Petroşani”, se arată în dispozitivul sentinţei.

[slideshow_deploy id=’20328′]