Sentinţă definitivă în cazul poliţistului Adrian Sucilă

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat astăzi sentinţa definitivă în cazul poliţistului Adrian Sucilă în dosarul în care acesta este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu fiul minor al fostului viceprimar din Vulcan, Angela Stoica.

sucila-575x400

Pedeapsa de fond nu se modifică, însă sunt câteva modificări faţă de sentinţa iniţială. De exemplu, timp de doi ani Adrian Sucilă nu are voie săs e apropie sau să comunice cu niciunul dintre membrii familiei ex-viceprimarului Angela Stoica.

„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani şi de inculpaţii Sucilă Dan Adrian şi Stoica Mihaela Gabriela împotriva sentinţei penale nr. 371 din data de 18.12.2014, pronunţată de Judecătoria Petroşani în dosarul nr. 6513/278/2012.
Desfiinţează sentinţa penală apelată în ceea ce priveşte:
-aplicarea greşită a dispoziţiilor art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal în privinţa inculpaţilor Sucilă Dan Adrian şi Stoica Mihaela Gabriela ;
-omisiunea aplicării pedepsei complementare a interzicerii exerciţiului drepturilor civile prevăzute de art. 66 lit. f şi n din Codul penal în privinţa inculpatului Sucilă Dan Adrian;
-omisiunea aplicării pedepsei accesorii a interzicerii exerciţiului drepturilor civile prevăzute de art. 66 lit. a, b, f şi n din Codul penal în privinţa inculpatului Sucilă Dan Adrian;
-obligarea greşită a inculpaţilor la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi de judecată şi, procedând la judecarea  cauzei  în aceste limite:
În baza art. 93 alin. 2 lit. b)  din Codul penal impune fiecăruia dintre condamnaţii Sucilă Dan Adrian şi Stoica Mihaela Gabriela obligaţia de a frecventa un singur program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Hunedoara sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
În baza art. 67 alin. 2 din Codul penal aplică inculpatului Sucilă Dan Adrian şi pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor civile prevăzute de art. 66 lit. f) şi n) din Codul penal pe o perioadă de 2 ani, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, respectiv dreptul de a fi tutore sau curator şi dreptul de a comunica şi de a se apropia de persoanele vătămate Stoica Mihai şi Stoica Mihai Alexandru, de condamnata Stoica Mihaela Gabriela  şi de mama condamnatei Stoica Mihaela Gabriela, Stoica Angela.
În baza art. 65 alin. 1 din Codul penal aplică inculpatului Sucilă Dan Adrian pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor civile prevăzute de art. 66 lit. a, b, f şi n din Codul penal.
Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţia cu privire la obligarea inculpaţilor la plata cheltuielilor judiciare către stat în cuantum de 3.400 lei fiecare şi:
În baza art. 274 alin. 1 şi 2 din Codul de procedură penală obligă pe fiecare dintre inculpaţii Sucilă Dan Adrian şi Stoica Mihaela Gabriela la plata a câte 2.900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi de judecată în primă instanţă.
În baza art. 275 alin. 1 pct. 2 lit. d)  din Codul de procedură penală obligă atât inculpatul Sucilă Dan Adrian cât şi persoana vătămată Stoica Mihai la plata a câte 150 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi de judecată în primă instanţă.
În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală şi în faţa primei instanţe rămân în sarcina acestuia.
Menţine restul dispoziţiilor din sentinţa penală apelată în măsura în care nu contravin prezentei decizii.
În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia.
Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru fiecare dintre inculpaţii Sucilă Dan Adrian şi Stoica Mihaela Gabriela, în sumă de câte 75 lei, vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei.
Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru persoana vătămată Stoica Mihai Alexandru, în sumă de 150 lei , va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 03.03.2016”, se arată în dispizitivul sentinţei.

În acest dosar, Judecătoria Petroşani l-a condamnat deja pe Adrian Sucilă, la doi ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă fiind pronunţată şi pentru fiica ex-viceprimarului, Mihaela Stoica, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Instanţa a mai stabilit că, pe parcursul termenului de supraveghere, Dan Adrian Sucilă va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Vulcan sau Primăriei Municipiului Petroşani, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare, la fel ca şi sora tânărului ce se presupune că a fost abuzat.

[slideshow_deploy id=’13835′]