BURSA LOCURILOR DE MUNCA LA PETROSANI

Aproximativ 50 de persoane au fost prezente dis de dimineata la bursa locurilor de munca, organizata de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Petrosani, datorita cererii de forta de munca.

IMG_20160304_090857

Majoritatea celor care au venit in speranta ca isi vor gasi un loc de munca au fost persoane de peste 30 de ani. Acestia au cerut detalii celor 7 angajatori cu privire la sarcini, program si remuneratie, insa unii au fost reticienti datorita faptului ca nu sunt calificati in niciun domeniu.  „Eu nu am nicio calificare. Pana acum am lucrat in strainatate. Sper sa gasesc un loc de munca in orice domeniu.” a declarat o femeie.

IMG_20160304_090926

Cele peste 100 de locuri de munca disponibile au fost atat pentru persoanele calificate, cat si cele necalificate printre care ingineri electromecanici, medici stomatologi, soferi, bucatari, precum si confectioneri fara experienta. Un tanar fara experienta s-a interesat de un loc de munca potrivit pentru el, insa cand  a auzit ca astfel de persoane sunt acceptate la o fabrica de canapele a spus revoltat ca a incercat in zadar.  „Mi-am mai depus CV-ul odata acolo si nu m-a chemat nimeni. Nu angajeaza persoane necalificate.” a spus un tanar.

IMG_20160304_091013

Desi firma cauta si personal necalificat, potentialii angajati trebuie sa-si dovedeasca indemanarea si implicarea in ceea ce fac pentru a fi angajati.  „La fabrica de canapele se cauta persoane necalificate, insa pentru a fi acceptate trebuie sa dea o proba de lucru, iar daca se descurca vor fi angajati.” a declarat sefa ALOFM, Iudith Babtan.

IMG_20160304_092327

Acţiunea s-a desfăşurat în Deva, Simeria, Hunedoara, Orăştie, Călan, Haţeg, Petroşani, Lupeni, Vulcan si Brad.

[slideshow_deploy id=’13835′]