ZIUA DE 8 MARTIE SARBATORITA  LA CENTRUL DE INGRIJIRE SI ASISTENTA PETRILA

Cu ocazia zilei de 8 martie, prescolarii din cadrul Gradinitei Constantin Brancusi din Lonea le-au facut un cadou muzical si le-au oferit martisoare bunicilor de la Centrul de Ingrijire si Asistenta Petrila. Totodata, mamele copiilor au adus prajituri pentru a le face ziua mai frumoasa. La eveniment au luat parte liberalul Costel Avram si consilierul local Doinita Balanesc.

IMG_20160307_120644

Nerabdatori si emotionati, prescolarii le-au cantat varsnicilor din cadrul Centrului de Ingrijire si Asistenta din Petrila si le-au oferit martisoare cu ocazia zilei femeii. Totodata, mamele celor mici au facut prajituri, pentru ca aceasta zi sa fie una de neuitat pentru beneficiarii centrului petrilean. Bunicii, cum sunt denumiti de copiii de la Gradinita Constantin Brancusi, au savurat fiecare clipa oferita de cei mici si nu au ezitat sa le multumeasca pentru ceea ce au pregatit pentru ei.

IMG_20160307_121519

„Am organizat o mica actiune la Centrul de Ingrijire si Asistenta Petrila, in vederea sarbatoririi bunicilor. Am mai venit si cu colinda de sarbatori si am fost foarte impresionata de ceea de am vazut. De fiecare data cand venim suntem emotionati atat noi cat si bunicii. Copiii au venit cu mamele lor, care le-au pregatit prajituri, pentru a avea un moment „dulce” cu ocazia zilei de 8 martie. „ a declarat profesorul din cadrul Colegiului Tehnic Constantin Brancusi Petrila, Hotye Elena Cristina.

IMG_20160307_121611

Usa centrului este mereu deschisa celor care doresc sa le faca un cadou varsnicilor, pentru a-i scoate din rutina zilnica si pentru a le face o mica bucurie.

IMG_20160307_121926

„Sunt momente placute, iar ei se bucura ca avem parte si de actiuni nu doar de rutina zilnica. In aceasta perioada nu au venit foarte multe grupuri, datorita problemelor de sanatate pe care copiii le au in perioada aceasta.” a declarat seful Centrului de Ingrijire si Asistenta Petrila, Doru Codrea Vasile.

IMG_20160307_122122

Pe langa zilele de 1 si 8 martie, reprezentantii centrului organizeaza pentru beneficiarii sai si alte activitati cu ajutorul institutiilor colaboratoare pe tot parcursul anului.

IMG_20160307_122020

„Toate sarbatorile pe care le pastram noi romanii, sunt organizate in general cu institutii cu care avem parteneriate. Am avut un carnaval de Dragobete, de 1 si 8 martie avem vizitatori, la fel si de Paste. Deasemenea, de 1 octombrie este un prilej de sarbatoare, pe 3 decembrie este „Ziua persoanelor cu dizabilitati”, zi in care organizam un spectacol in sala de mese deoarece avem foarte multi invitati, iar cu ocazia sarbatorilor de iarna avem peste 20 de grupuri care vin  sa-i colinde in fiecare an. Ne bucura mult initiativa domnei Cristina si ii mai asteptam si cu alta ocazie.”

Desi cei mici ar dori sa-i viziteze mai des si sa le ofere momente memorabile, le este greu sa ajunga la centru, motiv pentru care liberalul Costel Avram le-a pus la dispozitie o masina care sa-i transporte, pentru a le face o surpriza placuta.

[slideshow_deploy id=’22083′]