CATI ELEVI STIU DE „ZIUA VIDEO”?

Biblioteca oraseneasca Petrila organizeaza in fiecare miercuri „Ziua video”, activitate de care nu toti elevii stiu. In trecut,  exista o serie de scolari care veneau sa vizioneze impreuna diferire filme, insa  datorita faptului ca au acum acces la internet, nu mai sunt atrasi de astfel de activitati.

P7180011

„Este un serviciu care inca nu a intrat in conceptia petrilenilor ca este furnizat de biblioteca. Ei stiu ca la biblioteca se citeste si se imprumuta carti. ” a declarat bibliotecarul Oana Balanescu.

In fiecare miercuri, „Ziua video” se desfasoara intre orele 12:00 si 18:00, timp in care elevii pot viziona concerte (Bob Marley, Pink Floyd, Gary Moore, U2 etc), desene animate sau filme (toate seriile Harry Potter, Al 13-lea razboinic, Poveste de iarna etc). Toatea cestea sunt alese in functie de numarul elevilor si de varsta acestora, insa pragul bibliotecii nu a mai fost trecut de ceva vreme in aceasta zi.

„De aproximativ 2 luni nu mai vine nimeni. Inainte se obisnuisera cativa elevi sa vina, apoi au spus ca nu mai au timp si ca au acasa internet si nu mai vin.” a mai spus sursa citata

Aceasta activitate nu se rezuma numai la simpla vizionare a unui film, desen animat sau concert, ci presupune socializarea si legarea unor prietenii dincolo de ecranele calculatoarelor.

 

 

[slideshow_deploy id=’24093′]