Veste bună pentru mii de petroşăneni

Consilierii locali de la Petroşani au aprobat un proiect de hotărâre prin care anulează penalităţile percepute pentru neplata taxelor şi impozitelor locale. Cei care înregistrează debite la taxele şi impozitele locale vor fi scutiţi de plata penalităţilor în procent de 73,3% dacă îşi achită suma principală avută la data de 30 septembrie.

coada-la-taxe

“Consiliul Local al municipiului Petroşani a aprobat anularea în cotă de 73,3% a majorărilor cauzate de neplata impozitelor şi taxelor locale. Se aplică atât persoanelor juridice cât şi persoanelor fizice. Sunt nişte condiţii pe care contribuabilii trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de această facilitate, respectiv cea mai importantă este să îşi plătescă soldul la data de 30 septembrie 2015, deci trebuie să îşi plătească datoria principală şi până la data de 31 martie trebuie să îşi plătească diferenţa de 26,7% din majorări pentru a beneficia de radierea acelui procent de 73,3% şi trebuie să îşi plătească amenzile. Noul Cod Fiscal a schimbat ordinea de stingere a creanţelor bugetare în sensul că nu se poate plăti impozitul până nu se plătesc amenzile contravenţionale”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

Sute de petroşăneni pot fi scutiţi de la plata penalităţilor.

“Undeva la peste 600 de persoane juridice ar putea beneficia. 600 de societăţi sunt cu datorii la impozite şi taxe, e posibil ca să nu se poată încadra. Şi aproximativ 1000-2000 de persoane fizice sunt în situaţia de faţă. Nu este neaparat o pierdere pentru se urmăreşte prin această ordonanţă stingerea arieratelor şi stimularea plăţii voluntare”, a mai subliniat sursa citată.

Prin această măsură, edilii încearcă să încurajeze petroşănenii să îşi achite dările către bugetul local.

[slideshow_deploy id=’17217′]