Concediu de aşteptare extins la CEH

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara a semnat, în data de 8 martie,o decizie prin care măsura întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, să fie extinsă şi pentru alte categorii de personal din cadrul SE Deva şi SE Paroşeni, care nu au fost cuprinse în decizia din data de 1 martie.
CEH-Hunedoara
 
„Conducerea sucursalelor amintite, cu avizul directorului Direcţiei Energie şi aprobarea directorului general, vor stabili şi programa categoriile de personal, numărul de zile şi persoanele cărora li se aplică măsura întreruperii temporare a activităţii în luna martie 2016″, se arată în decizia semnată de administratorul special al CEH, Dan Ovidiu Agrişan. De asemenea, s-a mai stabilit ca suspendarea contractelor individuale de muncă să se facă, pentru fiecare salariat în parte, prin decizia directorului sucursalei. Pe durata întreruperii tempotrare a activităţii, fiecare salariat afectat de această decizie va fi plătit cu 75% din salariul de bază.
De precizat că, în baza primei decizii, adoptate în data de 1 martie,  reprezentanţii CEH au decis să aplice măsura întreruperii temporare a activităţii personalului TESA,adică aproximativ 600 de persoane care au fost trimise în concediu în aşteptare din data de 4 martie.
„Măsura întreruperii temporare a activităţii se aplică personalului TESA din cadrul structurii executive şi a sucursalelor EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Lupeni, Prestserv, Electrocentrale Paroşeni, Electrocentrale Deva, pe o durată de 10 zile/persoană, cu excepţia personalului pentru care s-a aplicat măsura de reducere a salariilor de bază în vederea reducerii cheltuielilor. Suspendarea contractelor individuale de muncă se va face, pentru fiecare salariat, prin decizia directorului general, respectiv a directorului sucursalei”, au explicat la momentul respectiv reprezentanţii entităţii energetice.

[slideshow_deploy id=’20328′]