O nouă metodă de înşelătorie. Atenție la „cetăţeni italieni” !

Ieri , la sediul Poliţiei Municipiul Hunedoara s-a prezentat un bărbat în vârstă de 73 de ani, din municipiul Hunedoara, care a sesizat faptul că, în  data de 09.03.2016, în jurul orei 16:15, în timp ce se deplasa pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Hunedoara, a fost abordat de două persoane necunoscute, de sex masculin, care s-au recomandat a fi „cetăţeni italieni” şi l-au informat că persoane de pe raza municipiului Hunedoara le-au furat banii.

inselatorie-metoda

”Pentru a face rost de bani în vederea continuării deplasării, cei doi „italieni”i- au oferit hunedoreanului, spre vânzare, un inel (dintr-un metal galben), pentru care au cerut 4.000 de lei.
Bărbatul în vârstă de 73 de ani s-a deplasat la o casă de ajutor reciproc, din municipiul Hunedoara, de unde a retras suma de 5.000 lei, înmânând 4.000 lei unuia dintre „italieni”, în schimbul inelului.
Pentru faptul că cea de a doua persoană i-a oferit hunedoreanului, drept cadou, o brăţară din metal galben, acesta i-a oferit încă 500 de lei. Ulterior, partea vătămată a verificat bijuteriile la o casă de amanet şi s-a constatat că nu sunt din aur, motiv pentru care s-a adresat poliţiştilor cu o plângere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, constituindu-se parte civilă cu suma de 4.500 de lei.
Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală şi efectuează cercetări în vederea identificării suspecţilor şi a recuperării prejudiciului. ”, se arată într-un comunicat trimis de IPJ Hunedoara.
Totodată, poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la acest mod de operare specific infracţiunii de înşelăciune şi le recomandă să nu dea curs unor oferte aparent avantajoase de a achiziţiona de la vânzători de ocazie bijuterii (despre care se afirmă că ar fi din metale prețioase) ori alte bunuri de valoare (telefoane mobile, aparatură electronică), ci să se adreseze, pentru astfel de operaţiuni, unor agenţi economici autorizaţi.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)