Copiii cerşetori manipulează adulţii

 

Pe străzile din Petroşani, mai ales în imediata apropiere a centrelor comerciale, pot fi zărăţi copii care apelează la mila trecătorilor. Aceste cazuri sunt în atenţia autorităţilor locale, a Poliţiei Locale, dar şi a celor de la Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Spre exemplu, există şi cazuri în care minorii sunt însoţiţi de părinţi la cerşit. Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale vrea să elimine acest fenomen al cerşetoriei în rândul copiilor.

58ab9f238b8d1ad09679c8c0fdd51784

“În condiţiile în care cerşetoria practicată de copii este în general asociată cu fenomenul copiilor străzii, în proiectul Strategiei Naţionale privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, pentru perioada 2014-2020 a fost inclus un capitol special destinat acestei categorii. Realizarea acestor obiective specifice va fi asigurată prin întărirea reţelei de echipe mobile (serviciu social stradal) din cadrul fiecărei Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi prin dezvoltarea adăposturilor de zi şi de noapte şi a centrelor de primire în regim de urgenţă pentru copiii străzii”, arată reprezentanţii Ministerului Muncii.

Părinţii care îşi trimit copiii la cerşit riscă dosar penal şi decăderea din drepturile părinteşti, însă procedura este una anevoioasă.

[slideshow_deploy id=’17636′]