Hunedoara va fi timp de o oră în beznă

Planeta noastra va avea  parte de un bine meritat respiro, pret de 60 de minute. In Romania, dar si in alte tari de pe Glob, vor fi stinse, la ora 20 si 30 de minute, luminile din institutiile publice.Evenimentul reprezintă o acțiune simbolică, derulată la nivel internațional și are ca scop conștientizarea opiniei publice asupra fenomenului încălzirii globale.Aceast eveniment  incurajeaza reducerea consumului de energie si  atrage atentia asupra schimbarilor climatice

ora pamantului

 

Municipiul Hunedoara se va alătura şi anul acesta oraşelor care pe data de 19 martie 2016 vor lua parte la evenimentul “Ora Pământului”.

1396108794ziua_pamantului_80267600

Sâmbătă, 19 martie 2016, între orele 20.30-21.30, în municipiul Hunedoara se vor stinge luminile (pe B-dul Corvin, B-dul Dacia, Str. George Enescu, Str. Ciprian Porumbescu şi Str. Gheorghe Bariţiu). Iluminatul public se va opri timp de 60 de minute, timp în care în fața Casei de Cultură un grup de tineri voluntari si cetățeni ai orașului vor scrie cu ajutorul lumânărilor, numele municipiului nostru – Hunedoara. Anul acesta mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii din energia ta”. Acţiunea se derulează în cadrul campaniei naționale coordonată de WWF-România (World Wide Fund for Nature).

[slideshow_deploy id=’24093′]