CEH, furat de la şuruburi

Şuruburi, conducte sau materiale izolante, toate au intrat în atenţia hoţilor. O analiză realizată la nivelul CEH arată că reţeaua este mai mult decât învechită, iar furturile de pe magistrală sunt doar câteva din cauzele care duc la avarii.

retele_termice_varza_2014042808

“Furturi ale izolaţiie termice din tablă şi vată minerală a conductelor precum şi furtul altor componente metalice cum ar fi rolele de sprijinire ale conductelor, vane, ventile, ştuţuri… s-au depistat numeroase zone în care au fost distruse inclusive izolaţiile din spumă poliuretanică, montate relatic recent, în ultimii 10 ani”, se arată într-un raport al CEH.

În fiecare sezon rece, locuitorii Văii Jiului abonaţi la sistemul de termoficare rămân fără agent termic din cauza avariilor apărute pe magistrala principală, şi nu numai. Potrivit raportului CEH, la data de 30 septembrie 2014 erau conectate la serviciile de termoficare de la termocentralele Mintia şi Paroşeni un număr de 5.254 de apartamente, iar un an mai târziu numărul acestora a scăzut la 4.903 aparamente.

[slideshow_deploy id=’22083′]