Se construiesc două blocuri de locuințe sociale in Deva. 72 de familii cu venituri reduse vor putea locui în ele

Două blocuri de locuinţe sociale modulare, cu un număr de 72 de apartamente, se vor construi în acest an într-un cartier al municipiului Deva, valoarea investiţiei ridicându-se la 11,96 milioane lei, bani asiguraţi de la bugetul local – transmite AGERPRES.

ponta-guvernul-va-sprijinii-primariile-care-vor-sa-construiasca-locuinte-sociale_size9-680x365

Lucrările la cele două blocuri, care vor avea apartamente de una şi două camere, au început marţi, prin predarea oficială a amplasamentului, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, apreciind că investiţia va fi gata în termen de 11 luni. Acesta a menţionat că în paralel cu finalizarea celor două blocuri, în zona cartierului Grigorescu vor fi construite spaţii de joacă pentru copii, zone verzi, alei, parcări şi o biserică ortodoxă.

‘Eu sper ca acest cartier să devină o zonă cu care să ne putem mândri. Vrem să demolăm mai multe barăci şi să construim şi acolo alte locuinţe sociale’, a declarat primarul Mărginean.

Terenul pus la dispoziţie pentru construirea celor două blocuri de locuinţe sociale aparţine Primăriei Deva, unde până acum existau mai multe depozite dezafectate.

Locuinţele sunt destinate familiilor cu venituri reduse. Beneficiarii trebuie să fie cu domiciliul stabil în Deva, să aibă un loc de muncă, iar dacă vor fi relocaţi din căminele sociale ale Primăriei, trebuie să nu fi înregistrat până acum datorii la plata utilităţilor sau a chiriei.

În prezent, la Primăria Deva sunt depuse peste 800 de cereri pentru acordarea unei locuinţe.

[slideshow_deploy id=’13837′]

Sursa:https://www.voceatransilvaniei.ro/