UDMR va avea liste proprii la alegerile locale

Organizația Județeană Hunedoara a UDMR are ca obiectiv la alegerile locale din 5 iunie menținerea prezenței actuale la nivelul administrațiilor publice din județ, a anunțat președintele organizației, deputatul european Iuliu Winkler, într-o conferință de presă.

Winkler spune că UDMR Hunedoara va avea liste de candidați pentru consiliul județean și pentru consiliile locale din localitățile unde există organizații ale Uniunii.  „Obiectivul nostru, având în vedere evoluția demografică a comunității, care nu este una favorabilă, (…) este acela de a păstra acea prezență, foarte modestă, pe care noi o avem în Deva, Hunedoara, Lupeni, dar și de a recâștiga prezența în Consiliul local Petroșani. (…) Nu va fi o luptă ușoară, dar niciodată nu a fost ușor pentru noi în județul Hunedoara. Demografia este aceea care ne imprimă potențialul politic, iar Hunedoara a înregistrat, alături de județele Timiș și Caraș-Severin, cea mai semnificativă scădere a numărului membrilor comunității maghiare”, a declarat liderul UDMR Hunedoara.

Iuliu Winkler a afirmat că, în județul Hunedoara, UDMR nu a încheiat nici un acord electoral și nici o înțelegere în perspectiva alegerilor locale. „Avem numeroase discuții, cu foarte mulți parteneri și aceasta ne bucură.(…)  Dacă vom încheia vreo înțelegere, vom decide să sprijinim vreun candidat la  primărie vă vom anunța, dar acest anunț va fi făcut aici, la această masă, și nu pe canale colaterale”, a subliniat președintele UDMR Hunedoara.

El a mai spus că UDMR Hunedoara urmărește și în aceste alegeri dezvoltarea localităților și prosperitatea locuitorilor lor, dar și obiectivele proprii legate de învățământul în limba maternă, de conservarea tradițiilor și culturii maghiare.

 

[slideshow_deploy id=’17217′]