Ligamentul zdrobit i-a fost reconstruit, iar acum poate merge din nou

 

Medicii din Târgu Mureş i-au redat unui hunedorean şansa la o viaţă normală. Bărbatula fost supus unei intervenţii complexe de reconstrucţie de ligament, care i-a redat mobilitatea piciorului.

Bărbatul poate din nou să meargă, chiar dacă pentru moment cu sprijin parţial, ca urmare a unei reconstrucții de ligament cu alogrefă efetuată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

O echipă de medici din cadrul Secției Clinice Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, coordonată de prof Dr. Tiberiu BĂȚAGĂ, au efectuat  marţi o reconstrucție de ligament cu alogrefă din banca de țesut Colentina.

Intervenția, care a durat aproximativ 20 de minute, a decurs fără complicații și a fost realizată unui pacient de 37 de ani din județul Hunedoara, care a suferit un traumatism și a fost diagnosticat cu ruptură completă a ligamentului încrucișat anterior și limitare a măşcărilor articulare la genunchiul stâng. „Urmare a acestei intervenții, începând de mâine, pacientul va putea relua mersul cu sprijin parțial. De asemenea, va începe un program de recuperare într-un centru specializat (4-6 săptămâni)”, au precizat reprezentanţii Biroului de Presă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Medicii spun că, peste 6 luni pacientul va putea relua activitățile sportive pe care le făcea înainte de traumatism. Intervenția de marţi a fost realizată în cadrul Programului Național de Transplant, Subprogramul Os-Tendon.

 

 

[slideshow_deploy id=’17217′]