Ultima țigară. Legea antifumat intră în vigoare de mâine

Legea privind interzicerea fumatului în spaţii publice închise intră în vigoare începând cu data de 17 martie.

antifumat-465x390

Legea antifumat intră în vigoare de pe 17 martie, mai exact de miercuri, la miezul nopţii.  De altfel,  patronii de cluburi , nu sunt deloc mulţumiţi de situaţie,  unii  dintre ei se aşteaptă ca afacerea lor să aibă de suferit.

Legea prevede interzicerea  fumatului în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii.

Conform legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

În cadrul acţiunilor prioritare pe care le desfăşoară zilnic, conform propriilor competenţe legale, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale, protejarea bunurilor, combaterea criminalităţii, asigurarea ordinii publice şi salvarea de vieţi omeneşti, structurile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române şi ale Poliţiei de Frontieră vor avea în vedere inclusiv aplicarea prevederilor Legii nr. 15/2016.

Sesizările privind faptele prevăzute de Legea nr. 15/2016 se fac către Poliţia Locală sau către structurile MAI, mai sus menţionate.  

Sesizările privind eventualele contravenţii privind fumatul în spaţiile nepermise de lege  nu se vor face  la numărul de urgenţă 112, această linie fiind destinată exclusiv urgenţelor şi situaţiilor care pun în pericol viaţa, integritatea corporală sau bunurile oamenilor.

Reprezentanții IGSU , reamintesc  că fumatul reprezintă inclusiv o cauză a incendiilor, fapt pentru care recomandă fumătorilor să nu arunce la întâmplare resturile de ţigări şi chibrituri nestinse.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »